29.11.2011

Improwizacja II - deser budyniowo-bananowy

Naszła mnie nieposkromiona ochota na zrobienie deseru budyniowo-bananowego. Przejrzałam różne przepisy w internecie i... nie znalazłam tego odpowiedniego.
A zatem: czas na kreatywność i improwizację!

Deser budyniowo-bananowy:
Ilość: 2 porcje
Składniki:
- 2 banany
- budyń (ja użyłam śmietankowego)+ składniki potrzebne do przygotowania
- cukier puder

Połowę jednego banana zblenderować z 2-3 łyżkami cukru pudru.
Pozostałe 1,5 banana pokroić w plasterki.
Część plasterków ułożyć na dnie pucharków.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Wylać do pucharków.
Po ostygnięciu przykryć budyń plastrami bananów.
Polać przygotowanym sosem bananowym.
Można dodatkowo czymś przyozdobić.
Jakie jest w smaku: jeszcze nie wiem, chłodzi się w lodówce :)
Ale podejrzewam, że pyszne :D

2 komentarze:

Dizzy pisze...

Wygląda wyjątkowo apetycznie :) Życzę smacznego :)

Beata Estera pisze...

Dziękuję :)
Było pyszne :D